El dret a decidir serà permanent

1.500 persones han fet possible el primer referèndum múltiple a Catalunya.

A les 24h d’avui, amb el 48% de les meses escrutades s’han comptabilitzat 29.453 vots arreu del Principat.

El dia 25 de maig 1.500 persones han fet possible el primer referèndum múltiple a Catalunya. Persones voluntàries i fedatàries han participat d’una jornada en la qual s’ha reivindicat amb la pràctica una democràcia creixent i sense intermediaris. És un èxit compartit per tots i totes aquelles que tot i la prohibició de la Junta Electoral Central, hem sortit al carrer i hem parat la taula. Estem convençuts que el recurs presentat al Suprem ens donarà la raó i que en cap cas Multireferèndum ha infringit la llei electoral. L’ordre i l’execució de la mateixa per part del govern de la Generalitat ha significat un atac als drets fonamentals de manifestació, reunió i participació política injustificable. La nostra resposta davant d’aquest fet és més democràcia, i en breu s’activarà de nou el vot electrònic a la web https://vota.multireferendum.cat. L’obrim de nou amb la intenció que tota aquella gent que no hagi pogut exercir el vot, al haver-nos forçat a retirar les taules, pugui fer-ho. Les votacions segueixen obertes.

A les 24h de les 407 taules de votacions donades d’alta, entre anticipades i del dia 25, han enviat l’escrutini 197. Amb el 48% de les taules escrutades s’han comptabilitzat 29.453 vots arreu del Principat.

La jornada del dia 25 ha significat un pas endavant en el dret a decidir permanent que molts ciutadans i ciutadanes desitgem. Gràcies a la feina feta qüestions com les dels cultius transgènics, el deute il·legítim, el control de l’energia, la llei de ILP’s, Barcelona World, la línia de Molta Alta Tensió o la gestió de l’aigua a Lleida han començat a decidir-se. Aquesta experiència és vital per a continuar i millorar una tasca compartida que entenem imparable. El poble de Catalunya està en marxa i el dret a decidir serà permanent.