Dimecres 9 de juliol a les 12 hores davant del Parlament  farem públics els resultats i una valoració  del primer Multireferèndum en roda de premsa.

Barcelona, dimarts 8 de juliol.

El passat divendres 4 de juliol diversos fedataris de taules de Barcelona varen recuperar les urnes que van ser segrestades el dia 25 de maig pels mossos d’esquadra, després que la fiscalia de Barcelona arxivés les causes per considerar que no hi havia delicte. Des de Multireferèndum ens reafirmem en la nostra acció de desobediència a la Junta Electoral Central i considerem que vam fer el que calia, i ho tornaríem a fer.

El dimecres 9 de juliol a les 12 hores davant del Parlament, tindrà lloc una roda de premsa on portaveus dels col·lectius promotors de preguntes del primer Multireferèndum farem públics els resultats i exposarem  una valoració global i per municipis. Així mateix, es detallaran les denúncies, causes arxivades i judicis que s’han derivat de l’actuació policial durant la tarda del 25 de Maig.  A la roda de premsa hi assistiran imputats de diversos municipis de Catalunya, la majoria amb causes ja arxivades i d’altres amb citacions i judicis pendents.

S’ha convocat els més de 1.500 voluntaris a apropar-se al Parlament amb les seves urnes de cartró per fer una acció simbòlica col.lectiva, en què es llegirà la instància que la comissió promotora del primer Multireferèndum ha lliurat a la Mesa del Parlament instant al govern i diputats del Parlament de Catalunya a iniciar les accions legislatives pertinents, d’acord amb les voluntats populars expressades. Doncs  els resultats del Multireferèndum suposen el més gran posicionament directe sobre les temàtiques tractades que s’ha produït fins a dia d’avui a Catalunya. Així mateix, la instància reclama al  Parlament de Catalunya que reprovi la decisió del Departament d’Interior de la Generalitat de Catalunya del dia 25 de maig, mitjançant la qual els Mossos d’Esquadra van impedir l’exercici dels més bàsics drets polítics.

Multireferèndum

Col.lectius promotors de pregunta: Som lo que Sembrem, Xarxa per la Sobirania Energètica, CUP, Plataforma auditoria ciutadana del deute, Aturem Barcelona World, No la MAT, Assemblea en la Defensa dels serveis públics de la ciutat de Lleida.