_MG_5907

Entitats promotores de preguntes i col·lectius de suport fan una crida a participar de la iniciativa, a través de la qual vàries qüestions d’interès social seran sotmeses a referèndum popular aquesta primavera

Multireferèndum és una convocatòria ciutadana sobre qüestions d’interès públic que es multiplicarà a Catalunya entre el 27 d’abril i el 25 de maig de 2014. Es tracta d’una iniciativa independent i gestionada des del terreny associatiu. En aquesta primera convocatòria, les preguntes i els col·lectius per qui són promogudes són:

  • Dret a referèndum vinculant per a les Iniciatives Legislatives Populars  (ILPs)  (Multireferèndum, amb el suport de diverses comissions promotores d’ILPs)
  • Cultius i aliments transgènics (Som lo que sembrem)
  • Deute il·legítim i finançament (CUP)
  • Control democràtic i directe de l’energia (Xarxa per la sobirania energètica)

El vot presencial serà a peu de carrer el dia 25 de maig i també es podrà votar anticipadament durant la setmana anterior, així mateix es podrà votar telemàticament des del dia 27 d’abril. La campanya de debat s’iniciarà el 5 d’abril.

Multireferèndum és una iniciativa autogestionada, però molt ambiciosa i que necessitarà del suport econòmic, material i de treball d’entitats, col·lectius, organitzacions i persones que apostin per ella i hi vulguin col·laborar. Amb aquest objectiu s’ha habilitat un sistema de crowfounding a través de la plataforma GOTEO, http://goteo.org/project/multireferendum?lang=ca. 

L’acte de presentació ha comptat amb la participació i intervencions de membres del col·lectiu de Multireferèndum que han explicat la iniciativa, així com amb persones de trajectòria històrica en el sí de lluites socials i al territori d’aquest país que hi donen suport: Ada Colau (PAH), Raimundo Viejo (Artefakte), Itziar Gonzàlez (Parlament Ciutadà), Àngels M.Castells (Dempeus per la Salut Pública), Pep Riera (antic coordinador general d’Unió de Pagesos i activista social),  Pep Martí (Plataforma Defensa Salut Pública), Maria Morón (Ca la Dona),  Pep Puig (enginyer i ecologista), Llorenç Planagumà (Aturem el fracking), Ada Llorens (Unió de Plataformes), Josep Cabayol (Sicom), Xavier Domènech (Procés Constituent) i Paco Cabezas i Magí Punset (de la ILP Renda Garantida, que posteriorment atendran també als mitjans).

Les organitzacions que donen suport inicial en el moment de llençar aquesta campanya:

Som lo que sembrem / Assemblea de Plataformes d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Catalunya /  Parlament Ciutadà / Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute / Associació Dempeus per la Salut Pública / Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida / CUP / Procés Constituent / Pirates de Catalunya / Plataforma Aigua és vida / Xarxa per la sobirania energètica / Alternativa Verda / Assemblea del 15M Sarrià-St.Gervasi / Associació Naturalistes de Girona / Ateneu La Torna / Ca la Dona / Col·lectiu a les Trinxeres / Dia de la Terra / Ecoconsum / Independència per canviar-ho tot Ponent-Pirineus / Plataforma Aturem el Fracking / Plataforma Aturem el Fracking Riudaura/ ADENC / Plataforma pel Dret a la Salut / Plataforma per una Fiscalitat Justa, Ambiental i Solidària / Raons Públiques / Revista Sobirania Alimentària, Biodiversitat, Cultura / Slow food Terres de Lleida / Unió de Pagesos-sector ecològic / Unió de Plataformes / Universitat Indignada / Ecologistes en acció/ Assemblea en Defensa dels Serveis Públics de Lleida / L’ERA, Espai de Recursos Agreocològics